Avoinna

ma-to 7:30-16:00
perjantaisin 7:30-14:30
suljettu 21.6.

Yritystarina

Meidän yritystarina

Annaleena ja Annukka perustivat vuonna 2006 yhteisen yrityksen, joka toimii nykyisin kahdella toimialalla. Meri-Lapin Keskuspesulan toimintaa vetää Keminmaassa Annaleena ja Annukalla on Oulussa Pro-Kaks Kotityöpalveluyritys. Hauskasti sanoen Annaleena on yrityksen älli ja Annukka taas tälli.

Annaleena ja Annukka ovat olleet aina kotona omassa yrityksessä töissä, joten yrittäjyys on tullut verenperintönä. Yrityksen käynnistys lähti siitä, kun tyttärien isä oli vienyt mattoa pesulaan tutulle pyykkärille Toijärven pesulaan Kemiin. Isä ja Toijärven pesulan Jussi Rosenlund (toisen polven pyykkäri) olivat jutelleen kuulumisiaan. Miehet ovat saman ikäisiä ja tunteneet toisensa lapsesta asti. Isä oli kertonut heittäneensä äidin kanssa työnteon jo pois ja Annaleenan sekä Annukan jatkaneen yritystoimintaa. Jussi oli tuumannut, ettei ole koskaan ajattelut jonkun jatkavan yritystään. Isä oli ehdottanut Jussille, että myydä yritys tytöille. Bingo, Jussihan myi!

Pesulatoiminta käynnistyi Kemissä omassa kiinteistössä, mutta tasaisen kasvun myötä tuli tarve ja mahdollisuus hankkia suurempi pesulakiinteistö Keminmaasta. Tytöt ostivat kiinteistön ja antoivat YIT:n remontoida sen täysin ja nykyaikaistaa muutenkin. Nyt heillä on myös sairaalapesula, jossa ilmanvaihto on suunniteltu asianmukaisesti. Pesulalla on DNV:n auditoimat johtamisjärjestelmät. Meri-Lapin Keskuspesula onkin nyt koko talousalueen ainoa sertifioitu pesula, josta löytyy SFS 14065, ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001.

Kun pesula muutti Kemistä Keminmaahan, samalla muuttui pesulan nimikin Toijärven pesulasta Meri-Lapin Keskuspesulaan.

Nyt on tuotettu puhtautta 15 vuotta ja pesula on kasvanut 3 työtekijän yrityksestä 18 henkilön työyhteisöön. Annaleena on onnistunut saamaan pesulaan parhaan mahdollisen henkilökunnan ja edelleenkin haetaan jatkuvasti maltillista kasvua.

ISO 14001

On ympäristöasioiden hallintaa käsittelevä kansainvälinen päästandardi ja se sisältää peruselementit tehokkaalle ympäristöjohtamisjärjestelmälle.

Standardi vaatii organisaatiota määrittämään ympäristöpäämääränsä ja -tavoitteensa, sekä johtamisjärjestelmän, jolla nämä tavoitteet saavutetaan.

ISO 9001

On johtamisjärjestelmästrategia prosessilähtöiseen toimintaan ja se osoittaa asiakkaillemme, sidosryhmille ja henkilöstölle, että Meri-Lapin Keskuspesulassa osaaminen kaikilla osa-alueilla on ammattitaitoista ja johdonmukaista.

SFS - EN 14065

Pesulassa huollettujen tekstiilien mikrobiologisen puhtauden ja pesuprosessin laadunvarmistuksen kaksi keskeistä pääkohtaa:

  1. Tekstiilien desinfektion varmistaminen pesuprosessissa
  2. Tekstiilien uudelleen kontaminaation estäminen pesuprosessin jälkeen


Koskee tekstiilejä joita käytetään farmasia-, lääkintä-, elintarvike- ja kosmetiikka-aloilla, sekä terveydenhuollossa.

ISO 45001:2018

ISO 45001 -standardin tavoitteena on parantaa työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta, vähentää työpaikkojen riskejä sekä luoda terveellisempiä ja turvallisempia työolosuhteita.

Vastuuraportti

Raportin avulla haluamme antaa kattavan kokonaiskuvan siitä, miten Meri-Lapin keskuspesula on vastannut taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun asettamiin haasteisiin. Sidosryhmämme voivat luottaa toimintaamme myös tällä saralla.

Kiitos tilauksesta!